Huomenta,

Eilinen saunonta auttoi kummasti kolotukseen. Illalla vielä lämmitin pari kertaa kauratyynyn hartioille ja nyt olo on hyvä. Vielä inanen kolotus tuntuu oikealla, mutta se on siedettävä ja välillä jopa unohdan koko kolotuksen eli paranemassa olen.

Polven rupi ottaa housuun kiinni. Eilen laitoin Septison salvaa. Yön pipi sai hengitellä ja tänä aamuna laitoin laastarin päälle, jotta rupi ei tartu kiinni.

Täällä aloitan henkisesti valmistumista huomiseen. Huomennahan on autoton päivä. Yleensähän olenkin liikenteessä pyörällä, kävellen tai julkisella, mutta huomenna olen liikenteessä Pepen kanssa. Pepe kun vie minut illalla kotikotiin. Pari vuotta sitten minullehan kävi hassusti. Olin unohtanut koko autottoman päivän ja päätin torstai-iltana, että käynpä tankkaamassa Pepen valmiiksi perjantain autoreissua. Jouduin keskelle "mielenosoitusta" jossa pyöräilijät näyttelivät minulle keskisormea ja rivoja kuvia, koska ajoin autoa. Minua lähinna alkoi naurattamaan, mutta tuli mieleen, että varmaan joku pahoitti mielensä mielenosottajien hieman karskista käytöksestä.(muistelen että jossain lehdessä oli kirjoittelua keskisormen heiluttelusta ja rivoista kuvista) Huomiseksi aion valmistautua henkisesti, että keskisormi saattaa vilahdella ja rivot kuvat pompsahdella näkökentään.

Nyt seuraa sitten maisemareitti:

Täällä kaupungissa en käytä autoa vaan joko kävelen, pyöräilen tai käytän julkista. Eilen oli vesisateen vuoksi poikkeus. Lähdin Pepellä töihin. Tänään olen pyörällä. Julkisia käytän kun Pepe on isän huomassa maalla (nyt Pepe lähtee jälleen isälle talveksi). Kotikotona käynnit harvenevat, koska julkisia käyttämällä matkaan menee aikaa enemmän. Aikataulut on laadittu hassusti. Päivällä menee pari junaa, joihin ei ole mahdollisuutta lähteä, koska olen töissä. Viimeinen juna lähtee puoli seitsemän aikaan illalla. Se on ainoa mihin ehdin. VR tarjoaa minulle siihen Pendoliinolippua, mutta koska matka jatkuu vaihdon jälkeen taajamajunalla, joten Pendoliinon hyöty ei korreloidu minulle mitenkään... no jaa voin lähteä puoli tuntia myöhemmin. VR:n tiskillä halusin ostaa lipun niin, että käytän InterCityjunaa ja taajamajunaa. Virkailija hermostui. Tällaista yhteyttä ei heillä näy. Sanoin, että selvitin aikataulusta, että ehdin aivan hyvin InterCity junalla paikkaan jossa minun pitää vaihtaa junaa ja olen pari minuuttia aiemmin kuin Pendoliino. Minulla on vaihtoaikaa n. 15 min ja sen jälkeen matka jatkuu. Virkailija inttää, että sellaista yhteyttä ei ole. Sanoin, että myy sitten lippu niin, että ensin matka paikkaan A ja sitten erillinen lippu paikkaan B. Kovin harmistuneena sanoi, että näin ei saisi tehdä... No minua ei kovin kiinnostanut maksaa 5 euroa siitä, että lähden puoli tuntia myöhemmin, mutta olen perillä vasta myöhään illalla. Sain kuin sainkin lippuni.

Bussiyhtiöön olen ollut yhteydessä ja ehdottanut, että eräs bussivuoro muutettaisiin esim. perjantaisin niin, että siihen ehtii töistä. Perustelin heille tätä muutosta sillä, että en ole varmasti ainoa joka käy kotiseudulla ja mielellään hyppäisi bussin kyytiin perjantaina työpäivän jälkeen, jos vuoro lähtisi klo 16 jälkeen. Sanoin, että VR saisi hyvän kilpailijan, koska heillä ei ole tarjota tuohon aikaan vuoroa vaan se on myöhemmin illalla ja bussia varmasti käytettäisiin, koska et olisi kovin myöhään perillä. Sain vastauksen, että ehdotukseni otetaan seuraavassa kokouksessa esille. Tosin tätä minun toivomaa muutosta ei olla vielä laitettu käytäntöön. Kerroin myös että olin tyytyväinen heidän sunnuntain vuoroon. Vuoro lähtee alkuiltapäivästä ja olet perillä alkuillasta.

Toivottavasti pysyitte kyydissä mukana ja minä en jättänyt kovin montaa verbiä välistä. Joskus kun nämä minun sormet ovat pirun nopeat ja ajatus taahaa perässä tai päin vastoin.