Huomenta,

Tänään oli pakko ottaa Pepe käyttöön. Ulkona on harmaa savusumu ja eilen kun pyöräilin kotiin tuntui kun kurkussa olisi iso palanen jota piti yskiä. Tänään tänne on luvattu vesisadetta. Toivottavasti se tulee. Toisi varmasti helpotusta monelle. Pepekin on harmaana pölystä yms liasta vaikka sillä ei ole ajettu juurikaan. Muuten isä selvitti minulle katsastusmiehen sanonnan "Iskari vuotaa". Ilmeisesti nykyisissä autoissa on neste- (ilmeisesti öljyllä toimivat?) iskarit. Kuulemma talvi on kaikista pahinta aikaa tuollaisille iskareille ja nyt sieltä iskarista "tihkuu" öljyä. Kuulemma ei mitään hätää. Voi ajaa, mutta kannattaa seurata että auto ei ala lullaamaan, mutta ilmeisesti tuolla vuotavalla iskarilla pärjää seuraavaan katsastukseen eli sinne se on vaihdettava. Kyllä noi isit osaa... Isä näki minun blondimaisen ilmeeni kun ihmettelin, että miten iskari voi vuotaa.

Pää on nyt jo kipeä vaikka ulkona olin vain hetken. Pitänee mennä lääkekaapille hakemaan särkylääkettä.

Eilen uskallauduin pitämään ikkunaa pieninä hetkinä auki. Olen miettinyt Matosen ehdottamaa viritystä ikkunaan. Ottaisin mitat ikkunasta ja hakisin rautakaupasta sopivan palan hyttysverkkoa ja nastoilla ikkunaan.

Nyt on ihan pakko kertoa, että lauantaina Kodin Anttilassa oli ihan pakko mennä ihailemaan taas työkaluja :D Matosen blogissa puhuttiin ruuvimeisseleistä yms. muistaakseni viime viikolla. Itse ihailin Anttilan porakoneita :D ja meisseleitä. Omasta työkalupakista kyllä löytyy meisseleitä, joten mitään akuuttia tarvetta uusille ei ollut. Enkä ostanut mitään :D Itse olinkin ala-asteella "vastarannan kiiski" ja otin puukäsityöt rättikäsitöiden sijaan. Meitä oli 4 tai 5 rohkeaa tyttöä, jotka poikien kanssa pakersi puukäsitöiden parissa. Tehtiin korurasiaa puusta, tauluja (taltalla kaiverrettiin kohokuvio, joka poltettiin puhalluslampulla), kynttilänjalkoja, tuoli, löylykauhaa jota muuten meillä kutsutaan napoksi. Kun puhun naposta kukaan ei tiedä mikä se on... sitten pitää selitellä, että se on löylykauha. Mitähän murretta tuo nappo on? Minusta se on ihana ja oikea nimi kyseiselle asialle.

Mielessä oli taas monta asiaa, jotka piti tänne kirjata, mutta taisivat karata tuon päänsäryn mukana jonnekin takavasemmalle.