Perjantai-ilta menikin bussissa istuessa. Syvennyin kirjan lukemiseen matkan aikana. Kaupasta olin hakenut vähän namia matkalle - Sweet & Sour Turkish Peppers... Kitalakea välillä vähän poltteli kun noita nameja söi. Ostin myös puolen litran Vichy-pullon ja kotiin tuliaiseksi kahvia.

Kerroin kuskille pysäkin jolla jään pois. Hän oli hieman ihmeissään. Kerroin tarkan kohdan, jolloin hän muisti missä pysäkki on.

Bussi oli melkein täynnä. Puolen välin paikkeilla alkoi sateleen. Eräs kaupunki näytti kauniilta, kun mustaa horisonttia vasten piirtyi kaupungin valot... Melkeinpä kaivoin laukusta kameran ja aattelin kokeilla kuvaamista, mutta ajattelin kanssamatkustajia ja jätin kuvaamisen väliin. Suurin osa porukasta oli unessa ja kameran salama olisi varmaan herättänyt heidät.

Soitttelin matkalta kotiin sillä olimme hieman myöhässä ja tiedän, että isä on aina joka paikassa ajoissa. Kun soitin n. 30 tunnin matkan päästä ja kerroin missä ollaan äiti kertoi, että he ovat jo bussipysäkillä odottamassa.

Kaunis kuutamo valaisi loppumatkan ja teki oman pysäkin bongaamisen helpoksi. Painoin nappia hyvissä ajoin, jotta kuski muistaisi, että jään pois.

Äiti oli tehnyt aivan uskomattoman hyviä Lindströmin pihvejä. Nam. Vatsa täynnä oli mukava vaihtaa kuulumiset.

Lauantai meni mökillä. Meillä käynnistyi testilaboratoorio siellä. Mökin katolle etelän puolelle kasvaa huopakatolle sammalta. Vanhemmat olivat lukeneet jostain, että ruokasooda auttaa tuohon ongelmaan. Äiti oli ostanut kaksi isoa purkkia ja isän kanssa kasasimme tikkaat (sellaiset jatkettavat) ja minä kiipesin katolle sirottelemaan soodat. Isä oli alhaalla tikasvahtina. Nyt katto on etelän puolelta soodatettu. Nyt sitten seuraamme mitä tapahtuu.

Isä kertoi, että suihkulähteessä on 3 sammakkoa. Minähän menin katsomaan ja löysin neljä. Tästä alkoi "Pelastakaa sammakot" operaatio. Veneestä nappo ja sammakoiden saalistukseen. Kaksi oli aika isoa körmyä
213125.jpg

Kaikki neljä oli elossa joten minä yritin saada heidät kiinni suihkulähteestä. Kovia olivat uimaan.213134.jpg

Aloitin isoimmasta ja kiikutin sen rantaan. Eiköhän tämä loikannut kyydistä, mutta onneksi oikeaan suuntaan tai olisin alkanut kiljumaan. Yksi sammakko hyppäsi kyydistä melkein heti suihkulähteen läheisyyteen, mutta isä arveli, että tuskinpa enää altaaseen hyppää, kun kerroin, että en saa sammakkoa takaisin nappoon.
213137.jpg

Kaikkein pienin oli hakala kalastettava, mutta pienen hetken jälkeen pikkusammakko oli napossa.213140.jpg

Tämän kaverin sain kiikutettua aivan rantaveteen tosin hän ei veteen halunnut vaan alkoi kiivetä takaisin pihalle.

Isä seurasi toimitusta kuistilla istuen ja äitikin tuli kyselemään "Mitä se tyttö touhuaa" kun kameran kanssa heiluin. Isä nauroi, että ikuistaa siellä sammakoita. Lupasin tulla äidillekin näyttämään, mutta hänen mielestään riitti tieto, että olen saanut sammakot hengissä pois hänen suihkulähteestään ja hänen ei tehnyt yhtään mieli nähdä sammakkoa (tiedän, että äiti olisi kirkunut kuin palosireeni).

Terassin edessä orvokit kukkivat vieläkin vaikka on lokakuu. Nämä on sitkeitä sissejä.
213145.jpg

Isää nauratti kun makailin maassa kuvaamassa kukkia.

213155.jpg

Paluumatka meni hyvin; kirjan parissa. Mukavaa sunnuntaita.