Hotellin aamiaisen jälkeen joka oli tuhti irlantilainen (muistutti minusta paljon englantilaista; oli pekonia, munakokkelia, uppomunia, makkaroita, paisettuja tomaatteja, papuja tomaattikastikkeessa ja tietenkin paahtoleipää) oli hyvä jatkaa päivää. Tosin jos olisi ladannut lautaselle kaikki herkut olisi voinut tulla nukkumatti joten paahtoleipä ja kahvi oli hyvä aloitus päivälle ja irlantilainen jugurtti oli yllättävän hyvää.

Keskustassa O'Connell Streetillä oli "keihäs".

765493.jpg

Tämän keihään tarkoitus selviää myöhemmin. Majesteettinen näky se kieltämättä on ja hieman sen juurella iski pelko, mitä jos se kaatuu.

Toisena päivänä päätimme, että voisimme ottaa kiertoajelun bussin kyydissä. Tulisipa kaikki "Must see" kohteet nähtyä. Kiertoajelun lippu oli voimassa 24 tuntia ostohetkestä ja sait jäädä kyydissä millä pysäkillä ja tutkia haluamaasi kohdetta hieman pidempään.

Ensin kuitenkin suutasimme matkan uudelleen Trinity Collegeen. Kampus oli niin ihana, että siellä guljaili ihan mielellään.

770367.jpg

Ruohoalueet olivat hyvin hoidettu ja sitä mietti, että kukahan on lukenut tämän puun juurella kirjojaan.

765496.jpg

Kampuksella piti olla monumentti Pallo pallossa. Opaskirjasta kurkimme koordinaatit ja löysimme sen.

765497.jpg

Kiertoajelubussi lähti sopivasti Trinityn edestä joten maksoimme 15 euroa ja hyppäsimme kyytiin. Meille sattui mukava setä kuskiksi ja hän kertoili Dublinista hieman enemmän kuin mitä nauhoilla oli. Otimme punaisen kaksikerroksisen bussin, joka kiersi pidemmän lenkin. Ulkona hieman sateli, mutta bussin kyydistä näimme jo osaksi tuttuja kohteita ja osaksi uusia.

765498.jpg

Tämä on yksi Dublinin kuvatuimmista ovista. Oven piti olla kaksiosainen, koska talossa on yöpynyt kuniinkaalisia ja kuninkaalliset tarvitsevat tuplaovet.

Kadun muita näkymiä:

765499.jpg

770372.jpg

Bussi kiersi myös Guinnessin tehtaan kautta ja paljon porukkaa jäi kyydistä, mutta me päätimme jatkaa matkaa bussilla. Setä muistutti kyydistä poisjääviä, että viimeinen bussi millä pääsevät keskustaan lähtee klo 18.  Arthur Guinness teki paljon hyvää työntekijöiden puolesta. Työntekijöillä oli terveydenhuolto, hän rakensi puiston mihin työntekijät voivat mennä viettämään vapaa-aikaa ja rakensi asuntoja työntekijöilleen. Jos muistan oikein Guinness vuokrasi 100 punnalla tehtaan maat 900 vuodeksi yritykselleen.

Bussi ohitti myös Jamesonin tislaamon mutta me pysyimme kiltisti kyydissä. Phoenixpuisto oli upea ja alueella sijaitsee mm. Dublinin eläintarha, obeliski, Yhdysvaltojen suurlähetystö, Irlannin presidentin "valkoinen talo".

770374.jpg

770379.jpg

Dublinin eläintarha on kuuluisa pentutuotannosta ja esim. MGM leijona joka karjuu alussa on syntynyt alunperin Dublinissa. Leijonan nimi oli Steve.

Keihään historia selvisi. Keihään oikea nimi on Spire of Dublin tai Monument of Light ja se on 120 metriä pitkä ja sitä oli pystyttämässä iso joukko ihmisiä eri maista.

Illalla vielä kävelimme pitkät tovit Liffeyn rannoilla ja ylittelimme siltoja.

Kuvassa on Halfpenny Bridge:

765495.jpg

Illalla hotellille palattua jalat olivatkin soseena.