Eilen iltapäivällä pyöräilin Sirkuksesta kotiin. Matka taittui ja matkalla pyöräilen pyörätiellä joka on yhteiskäytössä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kanssa. Hiekkainen tie meren rannassa. Olin suurimman osan matkasta polkenut. Huomasin naisen joka työnsi vaunuja ja hänellä oli koira mukana lenkillä. Myöskin juoksija oli lenkillä. Ohitin hänet ja siirryin toiselle puolelle tietä. Yhtäkkiä koira ampaisee tien poikki eteeni. Flexin naru keskellä katkaisee tien. Ohjaan merta kohden samalla jarruttaen ja hiljaa mielessä toivoen, että en osu koiraan. Kuulen kuinka koiran omistaja kiljuu koiralle. Juoksija ohittaa meidät. Silmissä näkyy tähtiä. Polvi vääntyi ja olen metrin päässä merestä mahallani hiekalla. Tein taidokkaan tiikerin (lentopallotermi).

Kuulen kuinka nainen päivittelee ja kyselee sattuiko minuun. Varovasti kuunnellen nousen pystyyn. Polvessa tuntuu hieman kipua. Sanon, että olen kunnossa. Nainen kyselee uudelleen ja uudelleen. Sanon, että polvi hieman nyrjähti, mutta olen kunnossa. Nainen oli kovin pahoillaan koiran ryntäyksestä pyörätien yli. Sanoin, että ei mitään hätää. Nostan laukun ja laitan sen pyörän koriin. Kori repsottaa hieman. Nainen pyytelee anteeksi. Sanon, että ei ole mitään hätää.

Nousen pyörän selkään. Ensimmäinen polkaisu tuntuu pahalta polvessa, mutta varovasti ja hiljaa jatkan matkaa.

Housun polvet ovat kurassa, mutta ehjänä. Hanskat kurassa ja ehjänä. Polkiessa kotiin huomaan, että en huomannut kysyä ettei koiraan vain sattunut. En kyllä kuullut, että koira olisi vingahtanut. Taisi koirakin säikähtää yhtälailla.

Kävin kotona vaihtamassa puhtaat vaatteet ennen kuin menin kauppaan. Pienessä lähikaupassa oli lauma japanilaisia. Jugurttihyllyllä kävi kuhina. Jugurttipurkkeja pyöriteltiin ja digikameralla kuvattiin. Japanilaiset olivat ihmeissään... jatkoin matkaani hieman hymyillen. Maitopurkit olivat myös tarkassa syynissä samoin kuin nuudelit pastahyllyllä. Lehtihyllyllä oli pari japanilaista kummastelemassa lehtivalikoimaa. Joku taisi mainita englanniksi, että kaikki lehdet ovat suomeksi.

Tänään päätin olla koheltamatta ja otin julkiset kulkuneuvot käyttöön. Luin eilen lehdestä, että poliisi pyysi ihmisiä välttämään autolla ajoa tänään jos ei ole pakko. Lunta ei vielä täällä satele, mutta iltapäiväksi luvattiin lumisadetta tai räntää. Polvessa on tukiside. Hieman se on kankea ja välillä kipu tuikkaa, mutta ei tässä hätää. Sukulaissielu on kestävää tekoa.

Aamulla kaivaessa silmälaseja laukusta silmälasikotelossa oli hiekkaa eilisestä lennosta.

888626.jpg