Huomenta,

Tänään olen miettinyt monta asiaa minkä kirjaisin tänne... nyt kun ruutu on auki ja valkoinen, lyö päässä tyhjää. Mulla on "tyhjän paperin" kammo, kai. Ajatuksia risteilee sinne tänne. Kun et heti kirjaa niin karkaavat pirulaiset :D. Blogilistalta tilaajia on 17 kpl (joku otti ja lähti). Luku yllätti minut. Ihanaa, että niinkin moni jaksaa lukea ajatuksiani.

Olen lukenut Annan seikkailuja ihmemaassa. Tuli mieleeni oma 3 viikon oleskelu Englannissa. Se kuinka kulttuurit kolahtavat keskenään. Hauskoja sattumuksia tapahtui sillä reissulla. Asuin kahden muun tytön kanssa opiskelija-asuntolassa. Tarkoituksenamme oli tehdä kouluamme tutuksi ja houkutella englantilaisia kouluumme vaihto-oppilaiksi.

Isäntämme nouti meidät lentokentältä. Minut tyrkättiin etupenkille: "Hoida sinä SS small talk" Ensimmäinen hassu kommellus sattui juuri kentällä. Olin menossa repsikan paikalle, mutta kas siinähän oli ratti. Isäntä kyllä sanoi, että voisin ajaa, jos tahdon. Kieltäydyin; sanoin, että ajaisin varmasti väärää kaistaa :D. Isäntä-John kertoi, että kyllä se hetken päästä sujuisi ihan hyvin. Pitää vain tottua. Siinä yritin sitten keksiä juttua, ja mukavasti matka menikin. Pääsimme perille ja rettuutimme laukkumme huoneisiin. Tietenkin asuttiin ylimmässä kerroksessa ja asuntolassa ei ole hissiä. John lupasi laittaa iltateen ja iltapalan sillä välin valmiiksi kun käymme huoneissamme.

Avasin oven; huone oli pieni, mutta käytännöllinen ottaen huomioon, että asuntola oli 1960-luvulta. Huoneessa oli lavuaari, mutta vessat olivat käytävällä. Huonekalut olivat 1960-luvulta. Lattiassa oli kokolattiamatto, ruskea joka oli täynnä tahroja. Sukkasillaan tai paljain jaloin ei tehnyt mieli kävellä sillä. Alakertaan mentäessä juttelimme huoneistamme; samanlaisia olivat kaikkien huoneet, mutta niistä ei tarvinnut maksaa mitään. Pärjäämme kyllä. Alakertaan päästyämme isäntämme esittää kysymyksen joka korvaani kuulosti "How did you like you juums?" Kelaan ja kelaan... mikä englannin sana on juums. Taisin sanoa "Pardon?" ja isäntä esitti kysymyksen uudestaan ja silloin leikkasi; juums = rooms (murteen takia hän lausui r-kirjaimen kuin meidän j. Siinä sitten pieniä valkoisia valheita. Kiitos huoneet ovat hyvät ja kiitos kiitos. Kiva kun päästiin tänne asumaan jne.

Ikkunasta veti. Iltaisin ja öisin katselin kun pitsiverhot heiluivat ja leijailvat mereltä tulevasta tuulesta. Tarkistin ikkunan; se oli vain yksinkertainen. Seuraavana päivänä menimme asuntolan landladyn juttusille. Pyysimme lisäpeittoa. Tämä ihmetytti emäntää. Miksi haluamme lisäpeiton, kun tulemme kylmästä pohjolasta. Sanoimme, että olemme tottuneet hieman lämpimämpään huoneistoon. Matkan aikana kuulimme, että pakkanen oli monin paikoin tullut sisälle ja rikkonut putkia sinä talvena.

Englantilaiset nauttivat kylvystä. Asuntolassamme oli kaksi kylpyammetta joissa piti peseytyä. Oraksen hanoja ei asuntolassa ollut vaan kaksi hanaa toisesta kuumaa ja toisesta kylmää. Muistaakseni vedenkäytössä oli säännöstely eli lämminvesivaraaja oli tietyn suuruinen joten piti ottaa myös muut huomioon ja olla käyttämättä kaikkea kuumaa vettä. Siinä piti tarkoin miettiä, että miten sitä itsensä huuhtelee. Onneksi ammeen reunalla oli kannu; se toimitti suihkun virkaa. Emme uskaltaneet paljoakaan vettä laskea ammeen pohjalle; pärjäsimme kuitenkin. Monena päivänä olimme kyllä ihmetelleet stetoskoopin näköistä hökötystä seinällä: Mikähän se on? Kukaan ei kehdannut kysyä, koska saimme tuntea, että olemme ulkomaalaisia. Emme ns. päässeet piireihin vaikka hymyilimme, kerroimme Suomesta. Kaikki vain tuhatelivat, että kuka nyt Suomeen haluaisi; Espanjan oli kovassa huudossa. Emme siis vaivanneet englantilaisia kysymällä mikä se stetoskooppi seinällä on. Taisi olla toiseksi viimeinen aamu kun kuulen huutoa "Tytöt tulkaa äkkiä katsomaan!" M oli menossa kylpyyn. Stetoskoopin arvoitus ratkesi; Stetoskooppi oli suihku. Kaksihaaraisesta päästä toinen kylmään toinen kuumaan hanaan ja kuuntelupää joka muistutti tulitikkuaskia jossa oli reikiä toimitti suihkun virkaa.

Tiskauksessa auttaessa (itse toimin tiskarina) englantilainen löi toisesta lavuaarista tiskaamani tiskit suoraan kaappiin. Minä siinä "Eehh... Excuse me, those aren't rinse." Se ilme... "Daah, eihän näitä huuhdella!" eli englannissa astiat laitetaan suoraan kuivamaan ilman, että niitä huudellaan.

Tuohon aikaan Englannissa oli käytäntö, että pubit sulkeutuivat klo 23. Yökerhot olivat poikkeuksellisesti auki klo 1 tai klo 2. M rohkaisi mielen ja kävi paikaillisen pubin baarimestarilta kysymässä, että olisiko jossain lähellä yökerhoa. Baarimestari kertoi, että jonkin matkan päästä löytyisi yökerho ja lupasi soittaa meille taksin. Taksikuski oli mukava mies. Lupautui tulla hakemaan vielä illan päätteeksi meidät pois. Hän kävi sanomassa yökerhon ovimiehelle, että olimme Suomesta ja pyysi, että ovimies pitäisi meistä hyvää huolta. Taksissa hän painotti, että laukkuja ei missään nimessä saa jättää vartioimatta. Yllätys oli suuri kun hieman jälkeen 23 DJ kailotti, että yökerholla on kaukaisia vieraita Suomesta ja pyysi antamaan aploodit :D Baarimestari toi meille pullollisen shampanjaa "On the house". Siinä me tytöt ihmettelimme silmät suurella. Hauskaa yökerhossa oli kunnes K tunsi olonsa yllättäin huonovointiseksi ja oksensi yökerhon vessassa. Ulkona raittiissa ulkoilmassa K:n olo parani ja odottelimme taksikuskiamme, joka saapui kuten sovittu. Olisikohan joku ollut hieman kateellinen saamasta kohtelusta ja laittanut jotain K:n juomaan sillä muut emme saaneet huonoa oloa ja se shampanjapullo ei ollut iso.

Ennen vaihdokkiajan loppua vietimme pidennetyn viikonlopun Lontoossa. Olimme varanneet huoneet hostellista. Huoneissa ei ollut vessaa eikä suihkua, mutta käytävältä sellaiset löytyi. Suihku löytyi, mutta kun seisoit sen alla et kastunut. Suihkun vesi meni sivuilta ohi. Itse naureskelin kun pyörin suihkun alla, että sain itseni pestyä :D

****

Oi kun radio soittaa mukavaa musiikkia. Alkoi tanssituttaan. Voishan sitä vähän jorata kesken päivänkin :D

Mukavaa torstaita.