Huomenta,

Täällä yritän saada silmät auki. Aamulla maito leikkasi kiinni kahviin joten aamupalaleipien kanssa juotiin piimää (siis ihan oikeaa piimää, sillä leikannut maito meni viemäriin). Aamuinen pyöräilykin jäi tänään väliin, koska illalla huruttelen Pepen kanssa kotiin, heti työpäivän jälkeen. Toivottavasti ruuhka ei ole mahdoton.

Eilinen... no se on jo eilinen. Hiljainen ja rauhallinen; vähän liikaakin. Illalla olin väsy, mutta sain kudottua sukkaa taas jonkun matkaa eteenpäin.

Eilen mietin kirjoitusta omista lapsuusajan herkkuruuista, mutta jotenkin se vain jäi. Tänään voisin kirjoittaa muutaman rivin. Ehdoton herkku on ollut purkkihernekeitto. Äitini oli hävennyt kun joka kerta kauppaan mennessä oli tepastellut hernekeittopurkkihyllylle ja laittanut purkin kyytiin. Äiti oli manannut, että kun kaupassa ovat laittaneet purkit alimmalle hyllylle, joten minun oli helppo napata purkki mukaan. Muut lapset kun tappelivat karkkihyllyllä niin minä nostin metakan hernekeittopurkkihyllyllä. Äiti yritti vaikka mitä. Yleensä äiti sai neuvotella kanssani pitkään, jotta suostuin jättämään purkin kauppaan. Äiti kertoi muista herkkuruuista esim. makaroonilaatikosta, jauhelihakastikkeesta jne. Äiti kertoi, että oli aina kaupassa vaivaantunut, kun ajatteli, että muut asiakkaat luulevat, että hän ei osaa tehdä mitään muuta ruokaa kuin hernekeittoa purkista.

Toinen suosikkiruoka on ollut kananmunakastike. Paksuun perusmaitokastikkeeseen murskattiin keitettyjä kananmunia. Lisukkeena perunoita ja joskus etikkaisia säilykkeitä; Ai ai... Hyvää ja halpaa ruokaa. Tätä ruokaa sai yleensä kerran viikossa juuri ennen muskarin alkua.

Muistan myös, että jauhelihakeitto hieman jo jäähtyneenä oli minun herkkua lapsuudessa. Yleensä se oli liian kuumaa ja siinä poltti suun (hätähousu kun oli), mutta kun se oli vain pikkaisen lämmintä ja kaikki maut tulivat esiin paremmin.

Tietenkin makaroonilaatikko, jauhelihakastike yms lasten herkut olivat myös suosikkeja.

Jospas kaataisin toisen kupin kahvia termoksesta. Mukavaa perjantaita ja hyvää viikonloppua.