Muutto sujui sutjakkaasti ja hyvin. Tosin ensin vanhemmat vaipuivat epätoivoon kun näkivät tavaramäärän asunnolla. Pakettiauto pieni, mutta selvä työjako auttoi. Minä ja kummipoika roudasimme tavaroita, isä järjesti tavarat autoon ja äiti aloitti siivousurakan asunnolla. Epätoivoisesta urakka kääntyi voitoksi. Isä on uskomattaman hyvä organisoija. Tavarat mahtuivat kuin mahtuivat autoon ja loput Pepeen... joka oli kattoa myöden täynnä. Äiti ei suostunut jättämään limonviikunaa jälkeen vaan koko kukka käärittiin jätesäkkiin ja kaikkien tavaroiden päälle pötkölleen.

Kummipoika oli kyllä taivaanlahja. Reipas nuori mies teki ison homman ja kun minä purin parvisänkyä oli hän juoksettanut ison kasan tavaraa alas. Maksoin kummipojalle avusta ja sanoin, että jos hän haluaa niin kummitäti vie kyllä elokuviin ja syömään joku viikonloppu. Ihana poika tuo minun kummipoika.

Yhden aikaan iltapäivällä laitoin isän ja kummipojan matkaan ja jäin auttamaan äitiä siivouksessa. Kannoin tavaroita Pepeen ja roskiin. Jotain oli pakko heittää pois. Silmät kiinni ajattelematta sen enempää laitoin mm kukkaruukut roskiksen viereen. Ajattelin, että jos jollekin kelpaa niin on hyvä ja ottaa siitä. Asuntoon jäi myös paljon pesuaineita seuraavalle asukkaalle. En viitsinyt heittää pois... onpa hyvä alku.

Äiti teki suuren työn siivouksen kanssa. Pieni purnukka ja kun tavarat saatiin pois paljastui kamalia villakoiran pesiä. Neljän aikoihin olimme valmiit ja kun saimme limon vielä kyytiin kävin hakemassa läppärin lattialta ja kurkin vielä kaapit jotta mitään ei jäänyt. Irroitin avaimen avaimenperästä ja kuiskasin hiljaa "Kiitos ja näkemiin." kun asetin avaimen ikkunalaudalle. Hieman haikealta tuntui. Olihan purnukka koti melkein 7 vuotta.

Mökille päästyä illalla olin ihan puhki. Yöllä heräsin siihen, että kädet tuntuivat 20 kiloa painavimmilta kuin normaalisti. Torstaina kummipoika tuli vielä auttamaan muutaman kaapin nostelussa.

Juhannus on mennyt rauhallisesti mökillä sadetta pitäen. Ukkonen on vienyt sähkötkin muutaman kerran. Eilen illalla sähkökatkoa kesti n 4 tuntia ja tänään olimme päivällä pidemmän pätkän ilman sähköä. Hauskaa oli siitä huolimatta. Katto pään päällä ja salaattia ja kylmää makkaraa... ei hätää ja päiväunet vintillä sateen ropinaa kunnellessa; parhautta. Ukkonen pyörii vieläkin nurkilla aina välillä kuuluu jyrinä.

Silmät lupsuvat vaikka tulikin nukuttua päiväunet tänään.