Eilen kotiuduin suht ajoissa ja kävinkin vain hakemassa pyörän avaimen ja pumpun kotoa ja päätin, että käyn kokeilemassa saisinko pyörän ulos varastosta. Nyt se onnistui, koska suurin osa pyöristä oli jo käytössä ja muutamaa hieman siirtämällä, oli oma pyörä mahdollista ottaa ulos.

Päätin kokeilla, että pitäisikö rengas yhtään ilmaa. Hetken pumpattua huomasin, että mitään ei tapahdu, joten ei muuta kun pyörän kelaaminen huoltoon. Kädet olivat mustat, aivan kun olisin tehnyt autoremonttia. Ennen kuin lähdin kävin pesemässä käsiäni pyykkituvassa.

Pyörän sain huoltoon ja huoltomies kertoi ilouutisen. Saan pyöräni tänään työpäivän jälkeen. Iso Jei sille. Huonompi homma on se, että renkaan vaihto maksaa 36 euroa, mutta säästyinpähän kiroilemiselta, sillä jos olisin vaihtanut renkaan olisi takapihalla manattu ja heitelty työkaluja.

Paluumatkalle sattui myös kirjasto. Kirjasto oli pitkään remontin vuoksi kiinni ja on nyt ollut kuukauden verran avoinna. Päätin poiketa kotimatkalla sielläkin. Kalusteet ovat tulleet sirommiksi ja nyt kirjastoon on myös tullut palautusautomaatti. Kirjahyllyjä selviessäni mietin mitä luettavaa ottaisin. Yritin kovasti kaivaa muistini sopukoista Marikan suosittelemaa kirjailijan nimeä, mutta en millään muistanut. Neljä kirjaa kaappasin mukaan. Porttien kohdalla pillit piippasivat. Pysähdyin heti ja odottelin, että kirjastosetä tulee tarkistamaan tilanteen. Ei ollut minun kirjat jotka piippasivat vaan samaan aikaan lähteneen tädin. Kirjastosetä juoksi tädin kiinni ja pyysi, että hän käy virkailijan luona. Ilmeisesti yhden kirjan suojaus ei ollutkaan lähtenyt lainausautomaatilla pois.

Paluumatkalla kotiin melkein alkoi laulattamaan. Tein paahtokasviksia ja ne olivat todella hyviä. Olin ostanut kaupasta Rosamunda perunoita muutaman kappaleen. Kuorin ne ja tein niistä lohkoja. Heitin joukkoon pari sipulia myöskin lohkoina ja 4 porkkaanaa kuorittuna ja tikkuina sekä selleriä aika iso palanen tikkuina uunipellille päälle hyvää oliiviöljyä ja n. 45 min uuniin. Kasvikset olivat todella hyviä. Söin pitkästä aikaa hyvällä ruokahalulla. Kun olin sitten potslojossa sohvalla tuli unikin silmään ja nukahdin hetkeksi.

Tänään pitää Pepe viedä pesuun. Pari päivää parkissa on tehnyt Pepestä harmaan. Ajattelin tänään poiketa huoltsikan pesuun ennen töihin menoa. Tosin inhoan sitä pesupaikkaa, koska autossa pitää istua koko pesun ajan kyydissä. Vallaton mielikuvitukseni maalalilee kauhukuvia Pepen heiluessa pesurin kynsissä.

Edit; Pesurin raijusta syleilystä on selvitty hengissä. Tosin hallin ovet olivat jumissa (onneksi tiesin tämän etukäteen, olis voinut tulla hieman orpo olo). Huoltamon tyttö tuli päästämän n. 5 min päästä ulos.