Huomenta,

Eilen pohdin tämän päivän eväspuolta ja Marikalta tuli jälleen kerran aivan herkullinen resepti, jonka kyllä laitan talteen ja testaan pikimmiten. Minulla vain sattui olemaan kanaa juuri edellisenä päivänä (muuten ei kannata kokeilla hunajamarinoitua kanaa hapan-imeläkastikkeessa. Se ei oikein toimi). Ostin kaupasta sika-nautajauhelihaa, raejuustoa ja juuressuikaleita ja kaveriksi keittelin perunoita. Perunoiden keittäminen näin sinkkuna on monesti työn ja tuskan takana. Ennemmin tulee keitettyä riisiä tai pastaa; nopeampaa.

Sika-naudan ruskistin paistinpannulla sipulin kera. Mausteeksi kaivelin maustekaapin aarteita ja joukkoon meni rouhittua mustapippuria suoraan myllystä, aromisuolaa, rosmariinia, sitruunapippuria ja paprikaa. Tämän jälkeen laitoin jauhot ja ruskistin hieman lisää. Vettä joukkoon ja tämän jälkeen juuressuikaleet sekaan. Perunat kun olivat kypsät niin pikainen kuoriminen (kaupan perunoissa oli jo aikas vahva kuori ja perunat ei olleet ihan timanttiluokkaa tuon kuoren puolesta) ja kastiketta päälle. Pöydässä laitoin vielä pari lusikallista raejuustoa joukkoon ja VOT.

Tänään tuuleni on hyvä. Aamusta sitä on kestänyt (Ilmeisesti odotan tähän muutosta). Minulle ja auttajanaiselle on tullut tavaksi aamuisin tervehtiä toisiamme kun samoilla teille liikumme. Tänä aamuna auttajanainen sanoi "Oikein hyvää huomenta!" ja väläytti päälle vielä ystävällisen hymyn. "Huomenta, huomenta!" ja hymy kaupan päälle vielä minultakin.

Aamulla pyöräillessäni toivoin hiljaa mielessäni, että nämä ihanat syyssäät jatkuvat. Haluan pyöräillä mahdollisimman pitkään. Mikään ei niin herätä aamuisin kuin pyörälenkki. Nauttia maisemista ja eläimistä. Iltaisin nollata päivää pyöräilemällä takaisin kotiin. Toivon siis, että näitä ihania päiviä jatkuu. Huomaan muutoksen itsessäni heti kun vaihdan julkisiin. Olen väsynyt ja kiukkuinen akka.

Mukavaa keskiviikkoa.