Tinka haastoi kirjakyselyyn. Hieman minua hirvittää, kun olen käynyt katsomassa muiden hienoja listoja. Sieltä kun on ollut klassikoita ja hienoja kirjailijoita, mutta omilla mennään.

Kirja, joka muutti elämäsi? Erityistä suurta ahaa elämystä ei taida löytyä vaikka lukemisesta kovin pidänkin. Olisiko joku kirja joka olisi muuttanut elämääni. Tinkan tavoin suurin ahaa-elämys oli oppia lukemaan ja lukea itse. Lapsuudesta muistan vieläkin pari kirjaa ehkä tällaisena suurena ahaa-elämyksenä. Ensimmäisenä mieleen tuli Raija Orasen kirjoittama Möttönen ja Vehtaaja. Toinen jota koulussa luimme oli Vuokko Niskasen Hiekkalan lapset. Taisimme kahlata läpi kaikki nuo kirjat koulutunnilla. Muistan, että luimme ääneen. Taisinpa vielä käydä hakemassa kirjastosta lainaan kirjat uudellen hieman myöhemmin.

Kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran? Hiekkalan lapset -sarjan taisin lukea toiseen kertaan. Näin aikuisiällä Markus Kajon Kettusen kootut pitää lukea aika ajoin uudelleen. Se kirja kun saa nauramaan ääneen. Olen myös miettinyt, että Lasse Pöystin elämänkerta (useampi osa) pitäisi lukea uudelleen. Kirjat olivat hyviä ja naurattivat paikka paikoin.

Kirja, jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle? Jaa-a tämä on aika hankala. Olisikohan joku tietosanakirja; paljon sivuja, paljon tietoa ja samalla oppisi jotain uutta.

Kirja, joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi..? No Kajo on saanut minut nauramaan ääneen keskellä yötä :D kun kirjaa ei voinut lopettaa kesken. Rakastan lukea hömppäromaaneja kuten Daniel Steel, Nora Roberts jne... joten nämä hömpät olisivat varmaan tätä kategoriaa.

Kirja, joka sai sinut sortumaan nyyhkytyksiin? Enpä ole tainnut koskaan itkeä kun olen lukenut. Ainakaan ei juuri nyt tule mieleen...

Kirja, jonka toivoisit itse kirjoittaneesi? Jaa-a... Ehkä joku elämänkerta voisi olla sellainen. Tosin tuskin kukaan mua pyytää, että kirjota sää.

Kirja, jota et toivoisi kirjoitetun? Ei tule kyllä mieleen. Itsehän sitä lukemiset valitsee ja kukin taaplaa tyylillään. Eli sitä on jonkinmoinen suodain; kaikkea ei tule luettua. Tässä voisin sanoa, että itselläni jäi Dan Brownin kirja "Enkelit ja demonit" lukematta, koska sain hirveät painajaiset kirjasta. Hyllystä se löytyy yhä.

Kirja, jota parhaillaan luet? Tällä hetkellä en lue mitään kirjaa, mutta postissa on tulossa kirja.

Kirja, jonka aiot lukea? Se postissa oleva kirja; Robbie Williamsin elämänkerta - Feel.

Haasta viisi bloggaajaa; Moni tuntemani bloggaaja on jo haastettu, mutta voisin muutaman laittaa. Huom; ei ole pakko, mutta kiinnostaisi tietää mitä vastaisi näihin kysymyksiin Herkku, Marika, Matonen ja Perhepotretti.