1. Yksi levy, joka muutti elämääsi

Voisin sanoa, että jokainen levy on jollain tavalla muokannut minua. Jos palaan alkujuurille ja jos muistelen, että mitä lapsuudessa kuuntelin niin ehkä kaikkein kovimmin on kolahtanut Baccara ja tyttöjen "Yes sir I can boogie". Toinen lapsuudesta löytyvä suosikki on Elvis. Vanhemmat kuuntelivat suomalaisia iskelmiä. Välillä suomi-iskelmä on tökkinyt, mutta nyt jos esim. tulee Tapio Rautavaaran "Yölinjalla" radiosta niin heti menee lujemmalle ja laulan mukana.

  1. Yksi levy, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran

Kaikki levyni olen kuunnellut useammin kuin kerran. Levy vaihtuu sen mukaan millainen tunnelma on. Ehkä suosituimpia levyjä minulla on Runrigin levyt, Sigur Rósin Takk, Texasin (elähän säikähdä jos klikkaat linkkiä.Musiikki alkaa heti) levyt, Faithlessin kokoelma muutamia mainitakseni.

  1. Yksi levy, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle

Hmm… tämä on hieman kinkkisempi. Varmasti se olisi kokoelmalevy. Voisi olla tuolta 60- ja 70-luvun vaihteesta koottu levy. Se musiikki tuntuu omalta vaikka muutakin musiikkia kulutan. Radiossa oli/on ohjelma Onnenpäivä joka oli teininä suosikkiohjelmani. Jake soitteli tuota musiikkia ja se teki vaikutuksen.

  1. Yksi levy, joka teki sinusta hupakon

Bobby "Boris" Picketin Monster Mash saa aina minut hyvälle tuulelle. Itselläni ei tätä levyä ole. Edittinä; Toinen hyvälle tuulelle saava kappale on Solo Adultoksen  Lost Weekend (Lah Hee!). Kappale tuttu Olvin Kevyt Olo-mainoksesta. Tämä levy pitäisi kyllä hankkia.

  1. Yksi levy, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin

Oi näitä on monta; Viimeisimpänä on ollut Egotripin uusin levy ja sieltä kaksi kappaletta jotka saavat kyyneliin ovat "Nämä ajat eivät ole meitä varten" ja "Arvoitus". Stellan Piste on toinen tällainen laulu. Se mikä saa kyyneliin tietenkin riippuu omasta mielialasta.

 

  1. Yksi levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi

Nyt ei kyllä tule mieleen, että mikä voisi olla tällainen. Eiköhän ne ajallaan kaikki joiden pitääkin päätyä levylle päädy.

  1. Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty 

Sellaiset levyt jätän suosiolla kauppaan. Jos minulle ei kelpaa, käy se jollekin muulle. Joskus radion tehosoitossa soitetaan kappaleet loppuun ja silloin tulee tuo kyllästymisraja hyvinkin helposti vastaan. Yleensä aika auttaa siinäkin. Eli jos joku on ollut inhokki ei se enää vuoden parin päästä sitä ole.

 

  1. Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa

Parhaillaan soi Texasin The Hush. Eilen soitin kahta uutta levyä Kemopetrolin Play for me ja Egotripin 20 suosikkia, jotka ostin Anttilan kuuluisasta "kaksi levyä 15 €" toinen näistä lähtee lahjaksi Saksaan ystävälleni, kunhan päätän että kumpi.

  1. Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella

Seuraavaksi varmaan soittimeen menee Kent, Runrig tai Sigur Rós.

  1. Nyt haasta viisi bloggaajaa

   Jos haluat meemin ja haluat kertoa omasta musiikkimausta. Ole hyvä.

Meemi oli Susupetalilla ja Alastalolla